Tıbbi Detoks Semineri Düzenlendi!

Bugünlerde sıkça duymaya başladığımız; dijital platformlardan ve sosyal medya postlarından envai şekliyle maruz kaldığımız ancak hakikatte ne olduğunu anlamaktan epey uzak olduğumuz bir kavram: DETOKS

Soluduğumuz hava ile dahi kirden ve toksinden uzaklaşamadığımız modern bir dünyada, insan bedeni eşsiz homesotasisi ile mücadele etme ve hayatta kalma çabası içinde. Yüzyıllardır çareleri araştırılan kronik hastalıklar ve sağlığı iyileştirme çabaları kapsamında bugün gelinen noktada “toksin yükü, toksin atılımı, detoks” terimleri ile uğraş vermekteyiz.

Sağlık profesyonelleri olarak, kelime anlamının ve kullanılış amaçlarının çok ötesinde anlaşılmaya değer “detoks” kavramını tüm ayrıntılarıyla bilim zemininde masaya dökmek, analiz etmek ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere bir yola çıktık! Kulaktan dolma köşe yazıları ile değil; bilimsel kanıtlar çerçevesinde tıbbi detoksun ne olduğunu öğrenmek, klinik pratiğine yerleştirmek, tüm ayrıntıları ve formülleriyle idrak etmek, bildiklerini geliştirmek amacını taşıyan Türkiye’nin çeşitli noktalarından gelen sağlık profesyonellerinin katılımı ile 21-22 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul’da harika bir seminerine düzenledik. Derneğimiz katkılarıyla düzenlenen bu seminerden çeşitli görseller: